Abonneren  Inloggen
Van onze partner Sidekix

Waarom een boodschap op papier meer impact maakt

18 januari 2024

Direct Mail (DM) als marketinginstrument heeft een intrigerende transformatie doorgemaakt in onze digitale wereld. Juist omdat bijna niemand meer DM inzet, val je tegenwoordig extra op door het juist wel te doen.

Waar digitale e-mails verzanden in overvolle inboxen en als spam worden gefilterd, biedt DM een unieke kans om op te vallen en een blijvende impact te maken. Het tastbare karakter ervan kan niet worden genegeerd. Vooral in B2B-omgevingen en bij kleinere doelgroepen is DM een krachtig instrument. Toch brengt het bij grotere oplages hoge portokosten met zich mee, wat vaak resulteert in de keuze voor e-mailmarketing vanwege de lagere kosten en efficiëntie.

Klantreis

Het succes van DM hangt af van de fase in de klantreis. Voor het bereiken van nieuwe doelgroepen en het vestigen van aandacht blijft DM zeer effectief. Het tastbare aspect van drukwerk zorgt voor een langere levensduur van de boodschap en een hogere leesbaarheid. Echter, in latere fases van de klantrelatie blijkt e-mail of in-app communicatie vaak efficiënter en gemakkelijker voor de klant.

Bij Sidekix geloven we in de synergie tussen DM en digitale kanalen. Een DM-campagne gevolgd door een gerelateerde e-mail in dezelfde stijl leidt tot meer conversie. Bovendien biedt de integratie van fysieke producten met DM extra kansen voor verbinding met de doelgroep, vooral door QR-codes die online interactie mogelijk maken.

Marketeers die twijfelen over DM moeten begrijpen dat het afwijken van de standaard al opvalt. Geavanceerde digitale persen maken op maat gemaakte DM mogelijk op basis van klantprofielen, vergelijkbaar met e-mail. Daarnaast is het meten, testen en berekenen van de ROI voor DM net zo haalbaar als voor e-mailcampagnes.

Fysieke winkels

Het potentieel van DM wordt zelfs erkend door online giganten die hun focus uitbreiden naar fysieke winkels en fieldmarketing. Deze trend illustreert de kracht van tastbare marketing in een digitale wereld. Toch blijft het onderscheid liggen in de unieke mogelijkheden van DM, vooral door opvallende papierbewerkingen die AI niet kan evenaren. Een leuke DM voelt voor de ontvanger eerder als een kadootje, waar aandacht en tijd in is gestopt.

Zo zouden supermarkten, bouwmarkten en tuincentra DM meer kunnen omarmen vanwege de mogelijkheid om gepersonaliseerde folders te creëren, wat aansluit bij individuele interesses en voorkeuren.

Meer weten?

Bij Sidekix hebben we recent onze nieuwe hoofdlocatie geopend, met een uitgebreid warehouse, moderne printstraten en geavanceerde verpakkingsmachines. Deze uitbreiding stelt ons in staat om zowel bestaande als nieuwe klanten nog beter te ondersteunen bij de uitvoering van hun marketingcampagnes.

Weten waarom grafische toeleveranciers en klanten als de Nationale Postcode Loterij, KPN, Swiss sense, VI, Swinkels Family Brewers juist voor Sidekix kiezen? Neem dan contact met ze op.