Abonneren  Inloggen

Inkt met lage migratie

12 december 2023

Mineraalolievrije inkt met lage migratie is een belangrijke voorwaarde bij heatset-drukactiviteiten voor toegang tot het verpakkingsdrukwerksegment – het grootste en snelst groeiende druksegment met een enorme productvariëteit. In het voorjaar van 2023 nam Koenig & Bauer deel aan uitgebreide tests van low-migration (MGA)-inkten voor heatset-drukken bij B&K Offsetdruck. Volgens Koenig & Bauer waren MGA-kleuren overtuigend op verschillende papiersoorten.

Het MGA-inktassortiment van hubergroup is speciaal ontworpen voor het drukken van voed- selverpakkingen. Het is vrij van minerale olie en bijzonder migratiearm. Maar de MGA-kleuren bieden ook voor bestaande klanten meerwaarde, aldus Koenig & Bauer. Zo produceert B&K Offsetdruck ook een assortiment kinder- en kleurboeken. In de toekomst zouden deze duurzamer geproduceerd kunnen worden met mineraalolievrije MGA-drukinkten.


Iedere week het laatste nieuws uit de grafische wereld in je inbox?

Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van PRINTmatters