Abonneren  Inloggen

Brother Industries (U.K.) Ltd bereikt tien jaar productie zonder restafval in Europa

6 december 2023

Sinds 2013 is er vanuit de recycling en remanufacturing faciliteit van Brother Industries (U.K.) Ltd in Wales geen afval meer afgevoerd naar stortplaatsen. Het zusterbedrijf Brother Industries (Slovakia) s.r.o voert ook een zero waste beleid. Dit betekent dat het gehele Europese recycling-programma van Brother al een decennium lang geen restafval meer heeft opgeleverd.

In totaal worden er jaarlijks wereldwijd 350 miljoen printercartridges als restafval op stortplaatsen gedumpt, met materialen waarvan het wel 1.000 jaar kan duren voor deze zijn vergaan. Via het Europese Brother recycling en herproductie programma zijn inmiddels meer dan 35 miljoen tonercartridges succesvol verwerkt, wat neerkomt op een besparing van ongeveer 17.500 ton afval. Door cartridges te recyclen, kunnen klanten voorkomen dat ze op de vuilstort en in verbrandingsovens belanden.

Brother’s zero waste beleid

Brother Industries (U.K.) Ltd is trots op een van de langstlopende remanufacturing programma's in Europa, waarbij al bijna 20 jaar gebruikte tonercartridges worden ingezameld. Dit aantal is gestaag gegroeid, vanaf de opening van de eerste recycling en herproductie faciliteit in 2008, tot de Europese locaties die op dit moment gecertificeerd zijn met een CO2 neutrale status.

‘Het Brother team dat verantwoordelijk is voor deze certificering, heeft extreem hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Beide Europese faciliteiten draaien nu op hernieuwbare groene energie, die wordt opgewerkt via een combinatie van zonnepanelen en grondwarmtesystemen.’

Hoe produceren zonder restafval bij Brother werkt

Recyclen bij Brother is eenvoudig en volledig gratis. Klanten kunnen hun opgebruikte toner- of inktcartridges gratis terugsturen en Brother regelt de rest. Zodra klanten een tonercartridge terugsturen naar Brother, doorloopt deze een innovatief 150-stappen remanufacturing proces, om ervoor te zorgen dat elke cartridge weer zo goed als nieuw de fabriek verlaat. Alles wat niet direct kan worden hergebruikt vanwege schade of slijtage, wordt voor de volle 100% gerecycled.

Door de opgebruikte tonercartridges te demonteren, versleten onderdelen te vervangen, deze te reinigen en weer in elkaar te zetten, kan Brother 86% van de teruggestuurde tonercartridges hergebruiken. Na strenge controles worden deze weer op de markt gebracht, met gegarandeerd dezelfde kwaliteit als nieuwe cartridges. Door dit te doen, heeft Brother vorig jaar ongeveer 4.500 ton CO2 bespaard, wat gelijk staat aan de uitstoot van bijna 1.000 auto's.

De recycling-faciliteit in Wales is uitgerust met zonnepanelen

Brother Industries (U.K.) Ltd over zero waste

Julian Cooper, woordvoerder van Brother, vertelt over het recycling programma: ‘We weten dat duurzaamheid belangrijk is voor onze klanten, daarom zijn we trots op deze mijlpaal van tien jaar productie zonder restafval in Europa. Als duurzame fabrikant streeft Brother ernaar om de impact op de planeet te minimaliseren, en dit is altijd een fundamenteel onderdeel geweest van wat we doen en is hetgeen wat ons bijzonder maakt.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van duurzame producten die lang meegaan, of het recyclen of herproduceren van 100% van de ingezamelde originele Brother inkt- en tonercartridges, wij staan voor een zero waste beleid binnen ons productieproces en dragen daarmee ons steentje bij aan een meer duurzame, koolstofneutrale toekomst.’

Bron en afbeeldingen: Brother


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de gratis nieuwsbrief van PRINTmatters