Abonneren  Inloggen

EFKA neemt DPI UK Ltd over

3 oktober 2023

Fabrikant van aluminium textielframes EFKA heeft de overname van DPI UK Ltd aangekondigd. Het bedrijf uit Drachten verwacht met deze overname de propositie in Groot-Brittannië aanzienlijk te kunnen verbeteren.

EFKA is oorspronkelijk opgericht in 1888 als groothandel in houten kozijnen en is sinds 2009 actief met de productie van aluminium textielkozijnen. EFKA is leverancier voor de sign-, beurs- en (retail)interieurmarkt en levert exclusief aan partners binnen deze branche, zoals grootformaatdrukkers, interieurontwerpers voor retail en kantoren, signmakers en standenbouwers. Het bedrijf distribueert naar 27 verschillende landen.

Ids Boersma, CEO van EFKA: ‘Wij zijn verheugd het team van DPI te mogen verwelkomen in onze organisatie. Deze overname markeert een belangrijk hoofdstuk in onze strategie om de positie van EFKA als Europese marktleider verder te versterken.’

Paul Tomlinson en Sandra Wiggins, de voormalige eigenaren van DPI, zeggen: ‘Dit is een geweldige kans voor DPI en EFKA om de Britse markt verder te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde expertise en verhoogde capaciteit die deze overname zal opleveren.’

De service en levering aan de huidige klantenkring van DPI blijft ongewijzigd. In de loop van 2024 zal de integratie van de twee organisaties plaatsvinden en zal de merknaam EFKA geleidelijk zichtbaarder worden op de Britse markt.

Bron en afbeelding: DPI UK Ltd.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters