Abonneren  Inloggen

Probo start inzamelpunten voor gebruikte banners als grondstof voor Sign Again

14 juli 2023

Probo roept printprofessionals op om gebruikte bannermaterialen in te zamelen als grondstof voor Sign Again. Dat kan vanaf aanstaande maandag 17 juli op vijf inzamelpunten door het hele land, namelijk in Dokkum, Tilburg, Apeldoorn, Aalsmeer en Bornem (België).

No sign to waste

Met dit initiatief wil Probo voorkomen dat geprinte banners onnodig terecht komen in de verbrandingsoven. Productontwikkelaar Tjalling Werkman vertelt: ‘De dingen die je als printprofessional maakt, hebben waarde, ook na gebruik. Wij verwerken gebruikte bannermaterialen tot nieuw te printen plaatmateriaal: Sign Again’.

De inleverpunten

Over het Sign Again® plaatmateriaal

Sign Again® is een 100% gerecycled, veelzijdig plaatmateriaal. Het is sterk, slag- en krasvast, B1 brandveilig én buigzaam en het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Omdat Sign Again® gemaakt is van snijafval en gebruikte spandoeken, heeft het de laagst mogelijke footprint. Sign Again® wordt veel gebruikt voor sign, beurs en festival toepassingen op een drager of wand. Maar ook de eerste interieurprojecten met wand- en vloerdecoratie, zoals wandtegels zijn opgeleverd door diverse printprofessionals.

Inleverpunten voor banner budget, 510 en 610

Printprofessionals kunnen de materialen budget banner, banner 510 en 610 inleveren. Om de kwaliteit van het Sign Again plaatmateriaal te kunnen blijven garanderen, verwerkt Probo alleen hun eigen banners tot het gerecyclede plaatmateriaal. Materialen van andere leveranciers kun je als printprofessional dus (nog) niet inleveren.

Het proces van Sign Again

Noodzaak circulaire printproducten

Door nieuwe Europese wetgeving krijgt de print- en signindustrie op korte termijn (2023-2025) te maken met nieuwe regelgeving. Daarin zal worden gesteld dat tenminste 30% van de producten die nu gebruikt worden in deze industrie, moeten bestaan uit gerecycled materiaal. Het zal aan de industrie zelf zijn om aan te tonen dat dit cijfer wordt gehaald. Om dit te bewijzen is het Europees erkende keurmerk ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) ingevoerd.

Meer informatie is te vinden op de website.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters