Abonneren  Inloggen

Trots als een pauw

20 juni 2023

De editie van PRINTmatters die in de komende dagen bij abonnees op de mat valt kan meedingen naar een podiumplek in de mooiste tijdschriftcover top 10. We danken Silk Screen Holland voor de veredeling en zijn zo trots als een pauw op deze editie waarin we extra aandacht geven aan veredeling.

Als je over print schrijft, moet je ook in print verschijnen. En als je dat doet, wil je naast inhoudelijke stukken ook graag laten zien en voelen wat er kan. De eerste aandacht die deze cover genereert hebben we te danken aan het licht. Prachtig. De tweede ervaring is de tactiele. Je wil het aanraken. Dankzij de veredelingssuggesties van Silk Screen Holland vervolmaakte onze vormgever David de cover van deze editie van PRINTmatters. De cover telt drie soorten veredeling: fluor oranje, glitter en cast ’n cure folie, en een holografische koudfolie. Als dit magazine in de schappen lag in de tijdschrifthandel, dan kocht je hem.

Braille op de cover

Een blad dat wel in de schappen ligt bij de tijdschrifthandel is Runner’s World. En daarover schrijven wij in deze editie, want ook die titel mag meedoen voor een podiumplek in de tijdschriftcover top 10. Deze cover dankt zijn aantrekkelijkheid juist aan het feit dat er mensen zijn die weinig kunnen met licht; blinden en slechtzienden. Speciaal voor die doelgroep voorzag de redactie de cover met braille.

Trends in verpakking

Veredeling zie je ook terug in het artikel over trends in verpakkingsland. De inspiratie voor dit artikel Shoppen in Monaco is opgedaan op de Luxe Pack in Monaco.

Verzonden in Biosiel van Nic. Oud

Deze editie van PRINTmatters is op de post gegaan in een nieuwe, duurzame verzendverpakking van verzendspecialist Nic. Oud. Deze eigen ontwikkeling van de onderneming in Heerhugowaard - Biosiel - maakt de keten van poststukken voor uitgevers en opdrachtgevers van direct mail weer een stap duurzamer. Het materiaal, dat samen met een papierfabrikant is ontwikkeld, is een sterke lichtgewicht 35 grams-papiersoort, 100% recyclebaar, met een spannende lichte doorschijnendheid. In deze editie staat ook een uitgebreid artikel over deze innovatie.

Nieuwe signprinters

Verder in deze editie nog een groot aantal inspirerende en interessante artikelen. Zoals een eerste aflevering van een tweeluik over nieuwe signprinters en een interview met twee docenten van het Mediacollege Amsterdam, over de positie van print. Is daar nog passie voor print?


Wil je deze nieuwste PRINTmatters ook ontvangen?

Neem dan een proefabonnement en kies voor nazending