Abonneren  Inloggen

Scholieren ontwerpen cover art voor single Froukje

9 mei 2023

Met een Cover Art Contest daagt de Buma Music Academy leerlingen van het voortgezet onderwijs uit een ontwerp te maken voor cover van de single ‘Als Ik God Was’ van singer-songwriter Froukje. De 100 mooiste en meest originele ontwerpen worden eind september tentoongesteld tijdens het Haarlem Vinyl Festival.

De opdracht voor de wedstrijd is vanaf vandaag te vinden in de Buma Music Academy. Via een online lesomgeving, workshops, masterclasses en liveconcerten van Nederlandse popartiesten brengt de Academy popmuziek en popcultuur de klaslokalen in.

Masterclass van top ontwerpers

Leerlingen krijgen via een vlogvideo tips van Artist & Repertoire manager David Koster en Sr. Creative/Strategist Melanie Kool van hiphoplabel TopNotch. De ontwerpen kunnen tot 1 september worden ingestuurd. Naast een plekje op de expositie tijdens het Haarlem Vinyl Festival van 29 september tot 1 oktober wint de school met het winnende ontwerp een masterclass van top ontwerpers voor de klas.

De Covert Art Contest wordt mogelijk gemaakt door Record Store Day, waarvan de populaire Froukje dit jaar ambassadeur is.

Bezoek de website van Buma Music Academy voor meer informatie.

Foto door Eric de Redelijkheid, via Wikimedia


Wekelijks het laatste grafische nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters