Abonneren  Inloggen

Rotterdamse duurzame drukkerij Groenprint zet in op bij-vriendelijk papier

21 april 2023

Verduurzamen doe je samen. VerduurSamen noemt Groenprint dit. De duurzame Rotterdamse drukkerij levert daarom samen met de Waardewenders vanaf nu een nieuw en uniek papier: VoorBij©-papier. Een papiersoort gemaakt met Nederlands bermgras. Met respect voor de natuur en vooral voor de bij. De grootste groene held en letterlijk van levensbelang voor iedereen.

De Rotterdamse drukkerij Groenprint is duurzaam in iedere vezel. De drukkerij drukt en levert duurzaam drukwerk, zet zich in voor tal van goede doelen en plant samen met Trees for All en haar klanten jaarlijks vele honderden bomen. Naast onder andere 100% gerecycled papier en papier van landbouwafval levert de duurzame drukkerij vanaf nu dus ook VoorBIJ©-papier.

Greenlabel A

VoorBIJ©-papier is nieuw in Nederland. Het is BIJzonder papier met een unieke uitstraling. Ongebleekt, gerecycled papier met bermgras van ecologisch beheerde bermen. Een 100% Nederlands fabricaat met NL Greenlabel A-duurzaamheidspaspoort. En misschien nog wel belangrijker: dit papier is voor de bij! Dankzij het maaien van de berm kunnen er namelijk weer nieuwe bloemen groeien die van groot belang zijn voor de bij. En dus ook voor de wereld.

Lokaal en ‘vezelrijk’ VoorBIJ©-papier heeft een natuurlijke tint, waarin de vezels van het bermgras nog duidelijk zichtbaar zijn. Een papier met een eigen karakter en – niet onbelangrijk – van Nederlandse oorsprong. Hierdoor bespaart Groenprint aanzienlijk op de CO2-uitstoot, want lokaal betekent minder transport.

VoorBIJ©-papier bestaat voornamelijk uit ongebleekte gerecyclede papiervezels en bermgras, aangevuld met een klein deel cellulose. De gerecyclede grondstof en het bermgras komen uit Nederland en de cellulose uit België. Ook de grondstofverwerking en papierproductie vinden plaats in Nederland.

Nationale Zaaidag

Groenprint zet zich met VoorBIJ©-papier in voor de bij en roept samen met haar klant Stichting The Pollinators iedereen op om op Nationale Zaaidag (22 april) bloemzaad te zaaien voor onze bestuivers. Op de webshop van Stichting The Pollinators kan iedereen zakjes inheems bloemzaad aanschaffen. Daarnaast stuurde Groenprint een mailing naar alle klanten en partners met info over het nieuwe papier in combinatie met zaadzakjes.


Wekelijks het laatste nieuws uit de grafische wereld in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters