Abonneren  Inloggen

Voorgenomen verkoop Sappi Maastricht aan Aurelius Group gaat niet door

14 april 2023

Vandaag heeft Sappi aangekondigd dat de voorgenomen verkoop van de fabrieken in Maastricht (Nederland), Stockstadt (Duitsland) en Kirkniemi (Finland) aan de AURELIUS Group, niet binnen het overeengekomen tijdsbestek van de contractuele overeenkomst heeft plaatsgevonden en dat de overeenkomst derhalve is komen te vervallen.

Sappi ontving bindende aanbiedingen van verschillende partijen voor deze drie fabrieken. Na een eerlijk proces stemde het bestuur van Sappi ermee in het bod van AURELIUS Group te accepteren. De transactie was onderworpen aan verschillende standaard opschortende voorwaarden.

‘Helaas, en ondanks uitgebreide inspanningen van Sappi om de transactie te sluiten, konden de partijen het niet eens worden over het tijdig voldoen aan de opschortende voorwaarden en daarom is de transactie komen te vervallen. Onze strategische focus blijft ongewijzigd. Dit omvat het verminderen van onze activiteiten in het segment grafisch papier en het uitbreiden van Sappi's aanwezigheid in segmenten als verpakkingspapier en speciaal papier, pulp en biomaterialen’ verklaarde Steve Binnie, CEO van Sappi Limited.

‘Sappi Europe zal de drie fabrieken blijven beheren als onderdeel van ons totale portfolio en ervoor zorgen dat ze waarde blijven leveren aan de regio en aan de klanten die ze beleveren’, aldus Marco Eikelenboom, CEO van Sappi Europe.

Sappi Maastricht Mill produceert 260.000 ton (tpa) gecoat houtvrij papier en karton per jaar, dat voornamelijk verkocht wordt aan drukkers en verpakkingsconverters wereldwijd.

Foto credit: Sappi


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters