Abonneren  Inloggen

Mogelijk einde conflict Cewe-top

23 januari 2023

Bij de grote Europese grafische groep Cewe, die het grootste deel van de omzet haalt uit fotogerelateerde producties, rommelt het al een tijdje aan de top. Met het vertrek van 2 topmannen lijkt de rust weergekeerd.

Als je Cewe googelt, krijg je met name aanbiedingen voor fotoboekproducties. Maar de groep is groter en levert een divers pakket aan grafische producties. Naast het hoofdkantoor in Oldenburg heeft Cewe productielocaties in Mönchengladbach, Eschbach bij Freiburg, Germering bij München, Saxoprint in Dresden, Berlijn, Frechen bij Keulen, Bad Kreuznach en Münster. In andere Europese landen heeft Cewe vestigingen in Tsjechië (Praag), Frankrijk (Parijs, Rennes, Montpellier), Polen (Kosel in Opper-Silezië), Hongarije (Boedapest) en het Verenigd Koninkrijk (Warwick).

Benoeming Yvonne Rostock

De oplossing voor het maandenlange interne conflict over het voorzitterschap van de raad van bestuur van de Neumüller Cewe Colour Foundation werd in november al aangekondigd met de benoeming van Yvonne Rostock, meldt Judith Grajewski van beyond-print.net. Rond de jaarwisseling hebben zowel de vorige voorzitter van de raad van bestuur, dr. Christian Friege, als dr. Rolf Hollander, voorzitter van de raad van bestuur, het bedrijf verlaten. Terwijl de een uit vrije wil vertrok, moest de ander noodgedwongen aftreden. Alle tekenen wijzen op herstel van de eenheid bij Cewe.

Herhaaldelijk geschillen

Sinds de Board of Trustees van de Cewe Colour Foundation in het voorjaar van 2022 besloot het contract van Dr. Christian Friege na de jaarwisseling niet te verlengen, zijn er herhaaldelijk geschillen geweest binnen de groep. Dit komt doordat zowel de Raad van Commissarissen als de erfgenamen van de oprichter van het bedrijf, Heinz Neumüller, die met samen 27,1% de grootste aandeelhouder van Cewe zijn, het niet eens waren met de beslissing en zich hadden uitgesproken voor verlenging van het contract.

Nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur start in maart

De situatie zou in november vorig jaar tot rust moeten komen met de aankondiging dat Yvonne Rostock Dr. Christian Friege zou opvolgen als voorzitter van de Raad van Bestuur. Alexander Neumüller, een begunstigde van de Neumüller Cewe Colour Foundation, had bepaald dat Friege door zijn bijzondere recht om een ​​lid van de Raad van Bestuur te benoemen, na de jaarwisseling in de Raad van Bestuur van het bedrijf zou blijven. Friege heeft nu echter op eigen verzoek de Groep verlaten om een ​​nieuwe professionele uitdaging aan te gaan.

Toch nog onrust

Het nieuwsportaal NWZOnline meldde echter laatst dat Hollander zich wilde verweren tegen dit besluit. De geschillen bij Cewe zullen dan ook niet snel tot bedaren komen, concludeert de Duitstalige website. Lees meer over deze ontwikkelingen op beyond-print.net.