Abonneren  Inloggen

Kaartje2go ziet bijna 1000% stijging in aantal uitnodigingskaarten

7 juli 2022

Nederland stuurt weer massaal uitnodigingskaarten voor feestjes. In het eerste kwartaal van 2022 is er een stijging van maar liefst 968 procent te zien ten opzichte van diezelfde periode in 2021. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Naast de klassieke verjaardagsfeesten, schieten ook nieuwe feestjes met een bourgondisch thema, zoals etentjes, high tea’s, borrels en tuinfeesten als paddenstoelen uit de grond.

Wat is er nou gezelliger dan samen met vrienden en familie het leven vieren? Precies, niets! In Overijssel nodigen mensen de meeste vrienden en familie uit voor hun feestje: gemiddeld 28 dierbaren. In Flevoland ligt dit aantal met 18 uitnodigingen het laagst van heel Nederland. Wat  betreft provinciehoofdsteden zijn Maastrichtenaren de grootste feestbeesten. De inwoners van de Limburgse hoofdstad nodigen gemiddeld 36 mensen uit op hun feestje. Opvallend is daarnaast dat Limburgers dit het liefst doen met een kiekje van zichzelf op de uitnodiging.

Bourgondisch genieten: In Zeeland zijn ze fan

‘Een nieuwe trend in het versturen van uitnodigingen zijn feestjes met een bourgondisch thema’, zegt Amber Brand van Kaartje2go. Uit de data blijkt dat we in heel Nederland het liefst een gezellig etentje organiseren. In Zeeland worden de meeste feestjes met een bourgondisch thema georganiseerd. De grootste lekkerbekken wonen in Limburg, want daar versturen ze de meeste diner uitnodigingen ten opzichte van de rest van alle Nederlandse provincies. Barbecueën of een tuinfeest organiseren is het populairst in de provincie Friesland.

Bossche borrels en proosten in Overijssel

Proosten met vrienden en familie doen ze het liefst in Overijssel. Daar worden de meeste uitnodigingen voor borrels verstuurd. Maar van alle provinciehoofdsteden wordt in Den Bosch juist het meest geborreld. Veertig procent van de uitnodigingen die daar verstuurd worden is voor een borrel. Ter vergelijking: in Arnhem is dit bijvoorbeeld het laagst, met maar vijf procent.

Benieuwd hoe jouw provincie scoort op het aantal uitnodigingen en type feestjes? Bekijk de uitslagen van het onderzoek op de site van Kaartje2go.