Abonneren  Inloggen

Omicron Repro

2 december 2021

De Britse printer Omicron Repro uit Canterbury vreesde voor negatieve gevolgen doordat de nieuwe coronavariant dezelfde naam deelt. De drukker probeert er inmiddels positief mee om te gaan.

Directeur Mark Fawcett-Jones vertelde aan Printweek dat de klanten positief waren en dat het bedrijf daardoor geen daling van het werk had gezien.

Fawcett-Jones en regisseur Dave Loveridge werden buiten het bedrijf gefotografeerd in Breaking Bad-kostuums, maar Fawcett-Jones benadrukte dat ze de situatie rondom corona niet belachelijk probeerden te maken.

“We wilden niet dat het een slecht effect op ons zou hebben, omdat we er sinds het begin van de pandemie net weer bovenop zijn.”

Op Instagram kreeg het bedrijf allerlei positieve berichten van klanten. “Dus ik hoop dat dit ons niet zal schaden”, aldus Fawcett-Jones tegen Printweek. Met een knipoog heeft de drukker het Twitter account van het bedrijf omgedoopt tot ‘Omicron (not the variant) Repro’.

Klanten bleken de naam van het bedrijf eerder vaak verkeerd te spellen. Dat zal volgens de eigenaar nu niet zo snel meer gebeuren.

Serieuze zaak

“Het is een serieuze zaak en het is ook een zorgwekkende tijd met een nieuwe variant – we zijn daar allemaal een beetje bang voor en maken ons zorgen over waar het ons zal brengen – maar we wilden een glimlach op de gezichten van sommige mensen toveren.”

Het achtkoppige bedrijf maakt gebruik van een HP Latex- en DesignJet T3500-grootformaatprinters, Konica Minolta digitale persen en een Summa-snijplotter.

Bron: Printweek