Abonneren  Inloggen

Omarm inkjet als de toekomst

7 april 2020
Premium

Inkjet wordt steeds meer gezien als drijvende kracht in de evolutie van print. De innovaties volgen elkaar snel op en het toepassingsbereik groeit spectaculair. Dat betoogt de Franse inkjetspecialist Régis Thienard, auteur van dit door PRINTmatters bewerkte artikel. Thienard bezit diverse inkjetpatenten en is een van de uitvinders van de JETvarnish. Hij ziet bij inkjet veel meer innovatie dan bij andere druktechnieken. Zijn advies aan drukkers is om vooral deze techniek te bekijken en te omarmen.

De tijd lijkt aangebroken voor non-impact printing, ofwel contactloos digitaal drukken. Digitaal drukken elimineert nu het grootste deel van de inefficiënte om- en insteltijden van traditionele druktechnieken. Er zijn vrijwel geen onderbrekende tussenstappen meer. De drukwerkleveranciers worden meer productief, zij verhogen de reactiesnelheid op marktwensen en dragen bij aan voorraadreductie voor klanten. De toekomst van drukken bestaat uit digitaal en inkjet. Xerografie en offset kunnen niet de digitale printformaten realiseren en niet printen op allerlei objecten en stoffen. Inkjettechnologie voorkomt dankzij het contactloze drukproces het risico op vervorming van het beeld en aantasting van het substraat. Kleine inktdruppels managen De fabrikanten staan niet stil en verdubbelen hun innovatie-inspanningen om die kleine inktdruppels te “managen”. Denk hierbij onder meer aan:


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren