Abonneren  Inloggen

Canon werkt samen met OneVision

4 februari 2020

Canon Production Printing gaat samenwerken met OneVision, prepress software solutions, om grafische ondernemingen in Europa met behulp van end-to-end workflowautomatisering maximale operationele efficiëntie te bieden bij grootformaat-printproductie. Canon is als standhouder aanwezig op de Vakdag Print & Sign.

Met de Wide Format Automation Suite van OneVision kunnen grafische ondernemingen die werken met Canon’s Colorado roll-to-roll en Arizona flatbed printers hun productiviteit verhogen en verspilling minimaliseren om groeiende productievolumes te ondersteunen. ‘Onze klanten moeten sneller kunnen werken om aan de vraag te voldoen, terwijl ze tegelijkertijd de middelen tot een minimum moeten beperken,’ zegt Michele Tuscano (r), vice president large format graphics bij Canon EMEA.

Workflowoplossing

‘Onze grootformaatprinters worden steeds sneller en daarom hebben onze klanten een workflowoplossing nodig die deze hoge snelheden bijhoudt, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De Wide Format Automation Suite van OneVision biedt deze oplossing. Onze klanten kunnen nu de productie automatiseren om hun activiteiten efficiënter uit te voeren, hun printvolumes te laten toenemen en hun winst te verhogen. In combinatie met onze Direct Sales-activiteiten biedt OneVision ook nieuwe zakelijke mogelijkheden voor ons partnerkanaal.’

Geen tijdverlies

De software van OneVision werkt vanaf het moment dat de opdracht is ontvangen. Het programma haalt automatisch de opdrachtgegevens op, maakt de printbestanden aan en controleert deze bestanden aan de hand van 130 verschillende criteria. Geconstateerde fouten worden automatisch gecorrigeerd en ook het kleurmanagement wordt geoptimaliseerd. Met de Wide Format Automation Suite worden in enkele seconden perfecte printklare bestanden gemaakt.

Automatisch nesten

Geautomatiseerde nesting en datanormalisatie maken een einde aan de complexiteit van de verwerking van bestanden, verkorten de RIP- en printtijd en optimaliseren alle beschikbare ruimte op de printmedia door het artwork automatisch op het geselecteerde printformaat te rangschikken. De software maakt de opdrachten ook gereed voor het nabewerkingsproces door automatisch pdf’s met snijtekens te genereren, waardoor tijd en moeite worden bespaard. Dit alles met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid. Door alleen te printen wanneer alles perfect is, blijft de verspilling beperkt tot een minimum.

Gedeelde visie

Onze missie is het ontwikkelen van hoogwaardige softwareoplossingen die onze klanten in staat stellen maximale resultaten te behalen – zowel in technisch, commercieel als kwalitatief opzicht. De integratie met Canon-printers uit de Colorado and Arizona serie zorgt voor een consistent hoge productiesnelheid gedurende het hele proces,’ zegt Hussein Khalil (r), ceo van OneVision Software AG.

De Wide Format Automation Suite van OneVision werkt samen met Canon’s bekroonde Colorado roll-to-roll en Arizona flatbed serie