Abonneren  Inloggen

Océ schrapt banen

10 december 2018

De Venlose printerfabrikant Océ schrapt komend jaar rond de 300 banen in een operatie die de kosten het komend jaar tien procent moeten terugbrengen.

Volgens een woordvoerder namens het dochterbedrijf van het Japanse Canon is nog niet bekend waar het baanverlies zal plaatsvinden, meldt de Telegraaf. Volgens bericht op fd.nl wordt ook gesneden in research & development. Bij Océ, dat in 2011 door Canon werd overgenomen, werken wereldwijd ongeveer 3900 mensen.

Het bedrijf maakt printers voor de professionele markt die per stuk tussen de €600.000 en €1,3 miljoen kosten. In een verklaring laat het bedrijf weten dat de verkoop van de meeste van zijn producten de afgelopen vier jaren niet zijn toegenomen, maar de kosten ’te weinig zijn aangepast aan de gelijkblijvende en afnemende inkomsten’.

‘We hebben de afgelopen twee jaar vier grote printers voor de professionele markt geïntroduceerd. Het management heeft besloten dat het nu tijd wordt om ons meer te richten op de verkoop daarvan en iets minder op onderzoek en ontwikkeling,’ zegt de woordvoerder.

Klanten bleken de afgelopen jaren minder snel over te stappen van offsetpersen naar nieuwe digitale printers dan Océ had gehoopt. Nu Océ de nadruk legt op ’winst eerst’ en ’totale optimalisering’, is de ontwikkeling van een nieuwe printer voor de verpakkingsindustrie bevroren. Lees meer op telegraaf.nl en fd.nl.